1. Загальне керівництво організацією харчування здійснює керівник закладу:
- відповідає за правильну організацію харчування
- контролює роботу господарських працівників по забезпеченню своєчасного складання заявок з торгівельними організаціями на необхідну кількість продуктів
- контролює правильне використання коштів на харчування
- вивчає питання організації доставки продуктів у заклад,дотримання правил їх збереження і використання
- контролює правильність складання меню - розкладок,дотримання санітарно - гігієнічних вимог при приготуванні і видачі страв,періодично перевіряє організацію харчування дітей при вживанні їжі.
- контролює санітарний стан харчоблоку
- контролює умови збереження і реалізації продуктів
- складає меню,перевіряє якість приготування страв,дотримання технології приготування страв,повноту закладки,вихід і якість готових страв
- проводить заняття з працівниками харчоблоку з питань харчової санітарії,профілактики харчових отруєнь
- веде документацію по харчуванню дітей
- складає перспективне меню,меню - розкладку,розробляє технологічні картки (картотека блюд)
- контролює дотримання правил особистої гігієни персоналом
- контролює своєчасне проходження медичних оглядів
- проводить огляд персоналу на гнійничкові захворювання із відповідним записом у журналі.
- забезпечує доставку в заклад якісні продукти харчування
- відповідає за санітарне утримання складських приміщень
- повинен добре знати вимоги приймання,умови і термін збереження харчових продуктів
- повинен знати правила їх доставки,вести облік отримання і видачі продуктів з записом у журнал відповідної форми.
- бере участь у складанні меню
- відповідає за високоякісне і своєчасне приготування страв
- забезпечує санітарний стан робочих місць і приміщень харчоблоку тощо.
Комментариев нет:
Отправить комментарий