Вимоги до працівників, які зайнятті при організації харчування у закладі

1. Загальне керівництво організацією харчування здійснює керівник закладу:
  • відповідає за правильну організацію харчування
  • контролює роботу господарських працівників по забезпеченню своєчасного складання заявок з торгівельними організаціями на необхідну кількість продуктів
  • контролює правильне використання коштів на харчування
  • вивчає питання організації доставки продуктів у заклад,дотримання правил їх збереження і використання
  • контролює правильність складання меню - розкладок,дотримання санітарно - гігієнічних вимог при приготуванні і видачі страв,періодично перевіряє організацію харчування дітей при вживанні їжі.
2.Медичний працівник:
  • контролює санітарний стан харчоблоку
  • контролює умови збереження і реалізації продуктів
  • складає меню,перевіряє якість приготування страв,дотримання технології приготування страв,повноту закладки,вихід і якість готових страв
  • проводить заняття з працівниками харчоблоку з питань харчової санітарії,профілактики харчових отруєнь
  • веде документацію по харчуванню дітей 
  • складає перспективне меню,меню - розкладку,розробляє технологічні картки (картотека блюд)
  • контролює дотримання правил особистої гігієни персоналом
  • контролює своєчасне проходження медичних оглядів
  • проводить огляд персоналу на гнійничкові  захворювання із відповідним записом у журналі.
3. Кухар:
  • забезпечує доставку в заклад якісні продукти харчування
  • відповідає за санітарне утримання складських приміщень 
  • повинен добре знати вимоги приймання,умови і термін збереження харчових продуктів
  • повинен знати правила їх доставки,вести облік отримання і видачі продуктів з записом у журнал відповідної форми.
  • бере участь у складанні меню
  • відповідає за високоякісне і своєчасне приготування страв
  • забезпечує санітарний стан робочих місць і приміщень харчоблоку тощо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий